Αρχική / Νέα / ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 1ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ THERMI A.E. ΚΑΙ ΤΟ AMERICAN COLLEGE OF THESSALONIKI

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο 1ΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ THERMI A.E. ΚΑΙ ΤΟ AMERICAN COLLEGE OF THESSALONIKI

Ο πρώτος κύκλος προθερμοκοιτίδας που οργάνωσαν η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI AE και το Entrepreneurship Hub του American College of Thessaloniki ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου με το Pitching Event που πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες συνεδριάσεων της THERMI AΕ.
Μετά το τέλος των παρουσιάσεων ακολούθησε networking cocktail όπου εκπρόσωποι των funds Metavallon και Uni.fund, angel investors, επιχειρηματίες και ομάδες είχαν τη δυνατότητα να δικτυωθούν και να γνωριστούν καλύτερα.

Η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων THERMI AE, που επενδύει, από το 2004 σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτομικά προϊόντα με την δημιουργία νέων τεχνολογικά καινοτόμων εταιρειών και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της νεοσύστατες, καινοτόμες επιχειρήσεις στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου εταιρικού συστήματος υποστήριξης, και το Entreprenuership Hub του American College of Thessaloniki, το ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, ενός από τους πιο σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Ελλάδας με προσφορά άνω των 125 ετών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια κοινή προσπάθεια ανάδειξης και ωρίμανσης του startup οικοσυστήματος της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και της γεφύρωσης του με το οικοσύστημα της Αθήνας και του εξωτερικού. Στόχος της προθερμοκοιτίδας είναι η συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων και των επιχειρήσεων για την μεταφορά της έρευνας από το εργαστήριο στη δημιουργία νεοσύστατων επιχειρήσεων, η στήριξη των ομάδων στα πρώτα βήματα τους με την δωρεάν παροχή ενός ολοκληρωμένου εργασιακού περιβάλλοντος, η καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη και μέντορες στην αντιμετώπιση και αποφυγή συνηθισμένων εμποδίων, και η προετοιμασία του επιχειρηματικού σχεδίου ώστε να καταστεί έτοιμο προς χρηματοδότηση από τα Funds του Equifund. Απώτερος σκοπός είναι η μείωση του brain drain ιδιαίτερα στους νέους και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου κάθε καλή καινοτόμα ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε βιώσιμη επιχείρηση.

 

Οι έντεκα ομάδες που παρουσίασαν τα επιχειρηματικά τους πλάνα, έχουν λάβει εντατικό coaching  τους τελευταίους  μήνες και προέρχονται από τον 1ο κύκλο της προθερμοκοιτίδας, τον διαγωνισμό Pappajohn Awards του ACT και από το Venture Garden της Θεσσαλονίκης.

Οι ομάδες που παρουσίασαν και αναζητούν χρηματοδότηση:

Η SHIFT AUTOMATED έχει αναπτύξει ένα software που προσφέρει πραγματική αυτοματοποίηση στον προγραμματισμό βαρδιών δίνοντας τη δυνατότητα στους managers να δημιουργούν εύκολα βάρδιες και να ορίζουν τους υπαλλήλους αυτόματα σύμφωνα με σύνολο κανόνων που μπορούν να προσαρμόσουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Η Freights αναπτύσσει μία online πλατφόρμα που επιτρέπει τις εταιρείες Logistics να κλείνουν απευθείας εμπόρευμα, παραλείποντας τους brokers και τους ενδιάμεσους. Η πλατφόρμα βοηθά τις εταιρείες μεταφορών να αυξήσουν τα έσοδα του, να διευρύνουν το δίκτυο τους και να λύσουν πολλά καθημερινά προβλήματα μειώνοντας κατά πολύ τα κόστη τους.

Το Quotelier είναι μία λύση που επιτρέπει τα ξενοδοχεία να ακολουθούν ένα workflow για τις offline direct κρατήσεις τους. Είναι ένα εργαλείο διαχείρισης και παρακολούθησης των Offline αίτημα κράτησης που κάθε hotel manager συμφωνεί ότι είναι απαραίτητο αλλά μέχρι σήμερα δύσκολο  καθώς δεν υπάρχει ένα αντίστοιχο εργαλείο. Το Quotelier προσφέρει πολλά Features όπως διαχείριση των αιτημάτων κράτησης, auto sync με τα συστήματα Online κρατήσεων, δημιουργία εμπλουτισμένων προσφορών προς τους ενδιαφερόμενους πελάτες

To schol.io αποτελεί B2B SAAS Platform και προσφέρει στα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως κολλέγια, ιδιωτικά σχολεία κλπ έναν χώρο προβολής και διαχείρισης των υποτροφιών και των αιτήσεων που λαμβάνουν. Ταυτόχρονα προσφέρει στους σπουδαστές τη δημιουργία ενός «εμπλουτισμένου» από κοινωνικά δίκτυα βιογραφικού, με το οποίο μπορούν να αιτηθούν άμεσα στις υποτροφίες που τους ενδιαφέρουν χωρίς να ανατρέχουν στο κάθε κολλέγιο ξεχωριστά, δυνατότητα που διαφοροποιεί σημαντικά το schol.io από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες που ανακατευθύνουν τους σπουδαστές στο κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα χωριστά.

Το StageBands είναι μια πλατφόρμα όπου δικτυώνει τους ανεξάρτητους και ανερχόμενους τραγουδιστές και μπάντες με μικρά μαγαζιά για την πραγματοποίηση live. Τα μαγαζιά που έχουν μουσική σκηνή μπορούν, εντελώς δωρεάν, να βρουν διαθέσιμες μπάντες/ καλλιτέχνες στην περιοχή τους, να διαλέξουν είδος μουσικής, να ακούσουν demos των καλλιτεχνών και να κλείσουν συναυλίες τις ημέρες που τους ενδιαφέρει, στην τιμή που τους ενδιαφέρει. Το StageBands διευκολύνει το booking συναυλιών και διασφαλίζει τις οικονομικές συμφωνίες των μουσικών.

Το Oviview είναι μια digital πλατφόρμα συνεντεύξεων υποψήφιων υπαλλήλων που κάνει τη διαδικασία της πρόσληψης εύκολη, γρήγορη και πιο αποτελεσματική. Oviview προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρώτη διαλογή των υποψηφίων μς την χρήση βίντεο συνέντευξης και βοηθά τις εταιρείες να παίρνουν πιο εύκολα αποφάσεις στον δικό τους χρόνο αφού δεν είναι απαραίτητη η ταυτόχρονη παρουσία των δύο μερών. Οι εταιρείες μπορούν να προσαρμόσουν την συνέντευξη ορίζοντας τα χρονικά όρια της κάθε ερώτησης, τον αριθμό των ερωτήσεων, τον αριθμό των προσπαθειών και ακόμα να συγκρίνουν τα αποτελέσματα να εξάγουν reports.

Η Biodynamics Spirits, μέσα από την χρόνια ενασχόληση με τον χώρο των αλκοολούχων ποτών (υφιστάμενο οινοποιείο), αναπτύσσει έναν νέο τρόπο παραγωγής Βότκας από Χαρούπι. Η νέα αυτή γεύση ξεφεύγει από τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής Βότκας και στοχεύει να την καταστήσει ως το νέο πιο υγιεινό αλκοολούχο ποτό αυτής της σειράς.

Η Nexobi έχει αναπτύξει ένα σύστημα Ασύρματης παραγγελιοληψίας, που προσφέρει ένα σημείο πώλησης για μικρά καταστήματα καφετέριες, μπαρ, εντατική λιανική και περισσότερα. Δίνεται η δυνατότα διαχειριστούν το κατάστημα τους και τις πωλήσεις τους μέσα από ένα smartphone ή ένα tablet — αυξάνοντας το κέρδος της επιχείρησης τους και κάνοντας τις πωλήσεις τους. Εύκολα και γρήγορα μέσα από το maraccoon POS, μπορούν να διαχειριστούν το απόθεμα τους, να οπτικοποιήσούν την ανάλυση των πωλήσεων τους, να αποκτήσουν, να διατηρήσούν και να παρακινήσουν τους πελάτες τους πολλαπλασιάζοντας το μέσο ποσό που ξοδεύουν στην επιχείρηση τους.

PALETTE DENTALS

Το Palette Dentals είναι ένα ερευνητικό project που αναπτύσσει νέα προιόντα στοματικής υγιεινής που θα προσφέρουν μια καλύτερη και πιο οικονομική λύση σε σύγκριση με τις υφιστάμενες επιλογές. Η ομάδα αναπτύσσει ένα βιομιμητικό λιπαντικό που είναι ικανό να καλύπτει γρήγορα στερεές επιφάνειες όπως οι πρωτεΐνες, αλλά μπορεί επίσης να δώσει στην επιφάνεια που καλύπτει αντιρρυπαντικές και αυτοκαθαριζόμενες ιδιότητες παρέχοντας λιγότερους υποδοχείς για βακτηριακή προσκόλληση.

MAGOS

Το MaGOS είναι μια μοναδική συσκευή εισόδου Ανθρώπου-Υπολογιστή που βοηθά τους 3D σχεδιαστές και τους σχεδιαστές πρωτοτύπων να αλληλοεπιδρούν με έναν φυσικό τρόπο με τις ψηφιακές δημιουργίες τους σαν να φτιάχτηκαν απο ψηφιακό πηλό.

Το XBAND αποτελεί μια λύση για την αντιμετώπιση των ατυχημάτων που συμβαίνουν στα μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα. Αποτελείται από ένα wearable και έναν server και οι λειτουργίες που προσφέρει είναι check in στο χιονοδρομικό επομένως κατάργηση της μαγνητικής κάρτας, εντοπισμός τοποθεσίας και παρακολούθηση των ζωτικών ενδείξεων του χρήστη. Σε περίπτωση ατυχήματος ενημερώνετε το χιονοδρομικό για την τοποθεσία του χρήστη που βρίσκεται σε κίνδυνο και επιταχύνεται η άμεση παροχή βοήθειας.